Havnnes

Øyafestivalen

March 21st, 2014 by admin

Øyafestivalen er en pop og rock festival som blir arrangert årlig i middelalderparken i Oslo. Med fire konsertdager i tillegg til en klubbdag presenterer festivalen over 280 artister både fra Norge og utlandet. Øyafestivalen har også stort fokus på å fremme nye norske musikktalenter.

Festivalen så sine barndomsdager i slutten av 90- tallet, nærmere bestemt i 1999. Da gikk Oslo-klubbene Paragrafen, So What!, Last Train og Betong sammen for å lage en festival for usignerte norske artister midt i hjertet av Oslo.

De er miljøfokusert, og alt inne på festivalområdet blir kildesortert av frivillige representanter i organisasjonen Natur og Ungdom. Alle plastkopper med drikke er det pant på, og alt av promomateriale som blir trykket er trykket på resirkulert papir. I tillegg er trykkeriet de bruker svanemerket. De er også miljøfyrtårnsertifisert.

All mat de serverer er kortreist økologisk mat, og har blitt sertifisert av kontrollorganet Debio som kontrollerer og godkjenner økologiske og bærekraftige matvareproduksjoner her til lands.

Fra å ha bare 1200 besøkende første året så har festivalens popularitet eksplodert siden den gang. I løpet av bare fem år hadde de økt besøksantallet til hele 38 000, og i 2011 var det hele 85 000 besøkende på festivalen. De har hatt store stjerner som Nine inch Nails og Tool på scenen.