Havnnes

Melodi Grand Prix 2014

March 18th, 2014 by admin

Melodi Grand Prix er et årlig musikkarrangement som blir arrangert av NRK i samarbeid med Eurovision. I Norge blir det arrangert finaler for å velge ut hvem som skal representeret landet i den internasjonale finalen Eurovision Song Contest som blir arrangert av fjorårets vinner. I år blir Eurovision Song Contest arrangert av Danmark, etter den vakre Emmelie de Forest vant med låta Teardrops med hele 281 poeng.

De norske artistene som konkurrer om å representere fedrelandet i Kjøbenhavn er fra de fleste hjørner av musikkbransjen. De første finalistene har allerede blitt plukket ut, nemlig Mo, Dina Misund og Linnea Dale. Nå er det to semifinaler igjen, og bare tiden vil vise hvem som vinner disse.

De to neste semifinalene blir holdt allerede 8 og 9 Mars, og på lista finner vi gjengangere som Elisabeth Carew. Det er noen rocka gutter med også, som det nå store norske Americana rock bandet El Cuero. Det er veldig få som synger på Norsk i år. Vi har duoen Cir.Cuz med «Hele Verden» som spiller 8 Mars, og Moi med låta «Bensin» som spiller den niende. Slesken Ilebek skal fremføre den fantastisk tittelerte låta «Who needs the universe?» spennende saker altså. Lykke til.

Hvem som går av med seieren er det veldig mange som er uenige om. Siden musikkutvalget er så stort, og det er sp forskjellige artister er det vanskelig å si hvem som går av med seieren. Uansett blir det spennende å følge med på årets Melodi Grand Prix, da noen av artistene har en utrolig stor fanskare som vil lage liv både på nett og på tribunen når konsertene starter i spektrum.